Het sigarendoosje van Van Abbe

Het Verhaal van Brabant presenteert de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Je wandelt door de hoogte- en dieptepunten van Brabant aan de hand van kunst en voorwerpen, ondersteund door multimedia. In het Verhaal van Brabant zijn 5 sigarenkistjes uit de collectie van Eindhoven Museum te zien, zoals dit sigarendoosje van de Eindhovense sigarenfabrikant Van Abbe. Je kunt deze expositie bezichtigen in Het Noord Brabants Museum in Den Bosch.

Je kunt hier online tickets kopen.

Vincent van Gogh

Eindhoven Museum leent 5 schilderijen en 9 zilveren objecten aan het Vincentre in Nuenen. De schilderijen en het zilver worden tentoongesteld in de vaste expositie. In die vaste expositie horen we de verhalen over Vincent van Gogh en lezen we zijn verhalen over Nuenen. 

Je kunt hier online tickets kopen voor het Vincentre.


Schilderijen van Familie Slager

In Museum Slager is kunst te zien van acht schilders uit de Bossche familie Slager. Uit de collectie van Eindhoven Museum zijn 5 schilderijen te zien, zoals het portret van Marie Slager-Van Gilse geschilderd door Frans Slager.


Portret van Dick Raaijmakers

In het Natlab is het portret van Dick Raaijmakers door H. Oddens te bezichtigen. Dick Raaijmakers experimenteerde in de jaren 50 in het NatLab met elektronische muziek.

The making of Modern Art

Het Van Abbemuseum toont met The making of Modern Art een experimentele ‘making of’ van de klassieke canon van moderne kunst. Uit de collectie van Eindhoven Museum is een Mariabeeld afkomstig uit de Catharinakerk te zien.


Archeologische collectie

De gehele archeologische collectie van Eindhoven Museum is ondergebracht bij het Erfgoedhuis. Daarnaast worden een aantal objecten de permanente tentoonstelling getoond:

- De wijzerplaat van de klok van het voormalig stadhuis aan de Rechtestraat (ca. 1869)
- Tinnen ijkmaat met de inhoud van één Eindhovense kan (ca. 1,68 liter)


Panta Rhei fontein

Tijdens de expositie ‘Waterrijk Eindhoven’ van Eindhoven in Beeld zijn er weer een aantal mooie, interessante objecten uit de collectie van Eindhoven Museum te zien.  Zo zal er het ontwerp van de Panta Rhei fontein met bijbehorende ontwerpen voor de reliëfbeelden getoond worden.

Tentoonstellingen


Kinderen van hier
4 juni 2018 - 6 juli 2018

Eindhoven Museum presenteert in het stadhuis van Eindhoven de tijdelijke expositie “Kinderen van hier” met portretten over en beelden van kinderen in Eindhoven. Kinderportretten uit de cultuurhistorische stadscollectie van Eindhoven Museum staan centraal in de expositie samen met werken van de vorig jaar overleden beeldhouwster Olly van Abbe, kleindochter van Henri van Abbe (schenker aan de stad van het Van Abbemuseum).