Cultuurwijzer 2018

Het Manifest Cultureel Eindhoven vind plaats op 26 februari 2018.

Hierbij zijn vertegenwoordigers aanwezig van verschillende belangrijke culturele instellingen van Eindhoven. Zo ook onze directeur dr. Ward Rennen. Het manifest draait om de rol die de culturele sector gaat spelen nu de recessie voorbij is.

Eindhoven, met haar rijke geschiedenis, heeft op cultureel gebied veel te bieden. Het is de stad van vernieuwing, design, technologie en creativiteit. De vijfde stad van Nederland. Eindhoven verdient ook in de cultuursector een niveau dat past bij de stad. Per inwoner hebben Eindhovenaren 132 euro ter beschikking voor kunst en cultuur.

Kortom, kunst en cultuur maakt een groot deel uit van onze stad: het brengt mensen bij elkaar, leent zich voor kennis en brengt innovatie in de maatschappij. Politieke partijen hebben vaak uiteenlopende meningen over dit onderwerp.

In het kader van de gemeentelijke verkiezingen van 21 maart is er voor de cultuursector de cultuurwijzer ontwikkeld. De cultuurwijzer is een stemwijzer speciaal voor kunst en cultuur. Het geeft weer hoe de politieke partijen in Eindhoven denken over kunst en cultuur en welke van deze politieke partijen het beste aansluit bij de mening die jij hierover hebt.

Om de stemwijzer in te vullen moeten er dertien stellingen over cultuur beantwoord worden. Hieruit volgt een stemadvies gebaseerd op jouw mening over kunst en cultuur. Het invullen van de cultuurwijzer duurt slechts 5 – 10 minuten.