Kinderen van hier - eerbetoon aan Olly van Abbe

Op vrijdag 1 juni a.s. opent Eindhoven Museum in het stadhuis van Eindhoven de pop-up tentoonstelling “Kinderen van hier” met portretten over kinderen in Eindhoven. De kern van de tentoonstelling bestaat uit een selectie kinderportretten uit de museumcollectie en werken van de vorig jaar overleden Olly van Abbe, kleindochter van Henri van Abbe (schenker aan de stad van het Van Abbemuseum en het Van Abbehuis).

Kunstenares Anne Rensen heeft als gastcurator de expositie samen- gesteld en daarbij ook negental Eindhovense scholen gevraagd om mee te werken. Eindhovense basisschoolkinderen hebben zelfportretten gemaakt die in samenhang met de werken van Olly van Abbe en Eindhovense kunstenaars als Wim van der Kraan en Mooniq Priem getoond worden.

De tentoonstelling toont de wijze waarop Eindhovense kunstenaars kinderen de afgelopen decennia verbeeld hebben en hoe kinderen van nu zichzelf afbeelden.

• Locatie: Stadhuis Eindhoven
  • Openingstijden: 4 juni t/m 6 juli
  • Maandag t/m vrijdag  08:00 tot 18:00 uur.

Tentoonstellingen 2018

Volgt! Wij bereiden momenteel het programma voor 2018 voor.