Maquette fontein Panta Rhei te Eindhoven

Het jaar 1951

Meer weten over de maquette van fontein Panta Rhei?

Dit is het ontwerp van het jubileummonument, het waterwerk dat in 1951 cadeau werd gedaan door het personeel van Philips bij het 60 jarig bestaan van de onderneming.  Het staat in een parkje bij de voormalige bedrijfsschool aan de Frederiklaan. Het werd gemaakt door beeldhouwer Hubert van Lith die er tot 1957 over deed om de beeldengroep te maken. Het waterwerk heet Panta Rhei (Alles stroomt) naar een uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus die doelde op de vergankelijkheid van het bestaan. De fontein was vaak mikpunt van vandalisme en werd lange tijd verwaarloosd. In 1998 werd het gerestaureerd.