Museum door de Stad

In 2020 bestaat Groot-Eindhoven 100 jaar en dat viert Museum door de Stad samen met alle stadsdelen: Woensel, Strijp, Tongelre, Gestel, Stratum en Eindhoven centrum. Eindhoven Museum gaat op zoek naar de identiteit van een stadsdeel en maakt inzichtelijk hoe Woensel zich de afgelopen 100 jaar ontwikkeld heeft. 

Museum door de Stad bouwt een tijdelijk museum in de vorm van een toren. Er zijn verschillende interactieve installaties te zien, maar er worden ook diverse activiteiten geprogrammeerd. De Toren van Woensel is elke woensdag, zaterdag en zondag te bezoeken. Kom langs en doe mee!

We zijn op zoek naar alledaagse objecten, mooie verhalen of leuke anekdotes die iets over (de inwoners van) Woensel vertellen. Breng jouw object mee naar De Toren van Woensel voor een plekje in het rariteitenkabinet (na afloop krijg je de objecten uiteraard terug). Ben jij of ken jij iemand met een mooi verhaal of leuke anekdote over Woensel of wil je een bijzondere inwoner nomineren voor De Held van Woensel, neem dan contact op via museumdoordestad@gmail.com.

Programma
Datum en tijd nader te bepalen i.v.m. corona
Maak samen met bewoners een lichtkunstwerk over Woensel voor GLOW 2020.

Schrijf een gedicht met de stadsdichter van Eindhoven en omschrijf wat je ziet, hoort en voelt in Woensel, 11 tot 18 jaar.

Wanneer
nader te bepalen i.v.m. corona 
elke woensdag, zaterdag en zondag
10:00 - 17:00 uur 

Waar
Park Mensfort: hoek Willem van Kesselstraat / Barrierweg