Over Museum door de Stad


Eindhoven Museum presenteert een innovatief museumconcept voor het cultuurhistorisch museum van de toekomst. Museum door de Stad reist in drie jaar door de stad met installaties geïnspireerd op de cultuurhistorische collectie van Eindhoven Museum.

Elk thema gaan ontwerpers met installaties aan de slag. Het huidige thema is Verleden, heden en toekomst van onze vrijheid; de volgende thema’s zijn Groot-Eindhoven en de toekomst van Eindhoven. Museum door de Stad doet mee met verschillende evenementen. De installatie Checkpoint Eindhoven en een levensgroot Memoryspel is nu te zien op het Catharinaplein.

De ontwerpers hebben de geschiedenis van Eindhoven en de cultuurhistorische collectie van Eindhoven Museum als uitgangspunt genomen en hebben installaties gemaakt die de interactie aangaan met het publiek. Ze maken op uiteenlopende manieren gebruik van de objecten uit de collectie en de manier waarop ze informatie overbrengen, collectiestukken uitlichten en data verzamelen.

Museum door de Stad brengt de geschiedenis en de verhalen over Eindhoven naar haar bewoners en maakt hen bewust waar de stad en de culturele identiteit vandaan komen en waar wij als maatschappij naartoe gaan.