Rondleiding Eindhoven Museum

Eindhoven Museum heeft geen tentoonstellingsruimte, maar gelukkig is het wel mogelijk om een uniek kijkje te nemen in onze uitgebreide collectie tijdens een inspirerende rondleiding door het museumdepot! Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over de collectie en de geschiedenis van Eindhoven. Het is de perfecte manier om de meest bijzondere verhalen achter onze topstukken te ontdekken en bovendien erg leuk als origineel uitstapje met je vereniging, vriendengroep of familie! Wij bieden rondleidingen op maat, waarbij je jouw specifieke interessegebied kunt aangeven.

Dit moet je weten over de rondleiding:

  • Locatie: Sectie-C

  • Duur: 45-60 minuten

  • Aantal personen: 5-12

  • Online reserveren

  • Entree: gratis

  • Inclusief ontvangst met koffie en thee

  • Tip: in het depot is het 16 graden, dus neem een warme trui mee

Is een depot hetzelfde als een museum?

Een museumdepot is geen museum, maar een plaats waar museumobjecten worden verzameld en opgeslagen. Geen vaste of tijdelijke tentoonstellingen dus, maar een permanente verzameling van objecten. Het is onmogelijk om alles wat in het depot ligt te benoemen, maar verwacht rijen vol schilderijen, kleding, sculpturen, boeken en andere bijzondere items. Het klimaat in het depot is volledig gecontroleerd op de ideale luchtvochtigheid en temperatuur om ervoor te zorgen dat de objecten zo goed mogelijk bewaard blijven.

Meestal kun je een museumdepot niet bezoeken, maar bij ons kan dat wel! Tijdens een rondleiding is het depot zelfs exclusief voor jou en je gasten geopend. We mochten al verschillende groepen in ons depot welkom heten. Zo kregen we een heemkundekring op bezoek, een groep Eindhovense archiefmedewerkers en jonge erfgoedprofessionals. Voor elke groep verzorgen wij een rondleiding op maat.

Rondleiding boeken?

Ben je benieuwd hoe het depot van Eindhoven Museum er van binnen uitziet? Vul het formulier hieronder in om een gratis rondleiding te boeken. Als we je aanvraag binnen hebben, nemen we spoedig contact met je op om een afspraak te plannen.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze collectie? Je kunt de collectie van Eindhoven Museum online bekijken!