Eindhoven Panorama

Eindhoven Panorama biedt een blik op de voormalige dorpen Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel, Strijp en het stadje Eindhoven uit de afgelopen 100 jaar. In 1920 fuseerde het piepkleine stadje Eindhoven met deze vijf dorpen. Een stad van bouwen en breken, altijd in ontwikkeling en nooit af. Groot gemaakt door knappe koppen en harde werkers.

Een maand lang was de 70 meter lange installatie te bezichtigen op het Eindhovense Stadhuisplein. We hebben het gedigitaliseerd zodat het altijd en overal te bezoeken is. Ontdek verhalen, beelden en gebeurtenissen die herinneringen oproepen aan de vorming van de stad. Luister tegelijkertijd naar de audiotour en kijk met andere ogen naar jouw stad tijdens een digitaal bezoekje aan Eindhoven Panorama!

Podcast Stadsdelen

Bekijk je het Panorama? Luister dan naar de Podcast Stadsdelen. Zes korte afleveringen begeleiden je via een audiotour langs de verschillende stadsdelen.

Panorama Podcast

Extra verdieping bieden we met zes podcastafleveringen waarin verschillende sprekers terug- en vooruitblikken op spraakmakende ontwikkelingen van deze bijzondere stad. Met bijdragen van professor Brede Welvaart Joks Janssen, Brainportkoningin Elphi Nelissen, urbanpionier Angelo Martinus en vele anderen.

Eindhoven Panorama is een werk van Eindhoven Museum en Florian de Visser.