Museum
door de stad

Verleden, heden en toekomst van ons eten

Museum door de Stad


Museum door de Stad reist door de stad met installaties geïnspireerd op de cultuurhistorische collectie van Eindhoven Museum. In drie jaar gaan ontwerpers aan de slag met vijf thema's. Het thema van dit jaar is Verleden, heden en toekomst van ons eten. De installaties zijn te zien tijdens Dutch Design Week op Sectie-C en tijdens Fijne Feestdagen Festival bij Warehouse of Innovation.

Designers

Chloé Rutzerveld - Loerie Lab

Boeren uit Eindhoven waren erg arm, omdat gewassen slecht groeien op de schrale zandgrond van Eindhoven, maar koffiebonen waren erg duur. De boeren maakten surrogaatkoffie van verbrande erwten, oud graan of cichorei.

Designers

Mies Loogman - Coöperatie Installatie

Eindhovense coöperaties, zoals Etos, Boerenleenbank (nu Rabobank) en Friesland-Campina hebben hun stempel gedrukt op de culturele identiteit van Eindhoven.

Zoë Jacobs - Hoe zit jij te eten?

Het is geen verrassing meer dat ons voedsel effect heeft op onze lichamelijke groei. Hoe ziet ons huidige voedingspatroon eruit en wat betekent dat voor onze lichaamsomvang in de toekomst?